top of page
gradient1_edited.jpg

Werkwijze

Trouwuitnodigingen bruiloft

1

Persoonlijke offerte 

Jullie hebben het formulier voor de persoonlijke offerte helemaal ingevuld met alle informatie en eventueel voorbeeldfoto's en hiermee een vrijblijvende kennismaking aangevraagd. Wij plannen een virtuele kennismaking met elkaar in om elkaar nog beter te leren kennen.

2

Kennismaking

Ik wil jullie visie en jullie verhaal zo goed mogelijk vertalen naar een prachtig en persoonlijk ontwerp. Hier kunnen jullie ook nog allemaal vragen stellen en eventueel nog andere mogelijkheden bespreken. Op basis van ons eerste gesprek kan ik een ruwe schatting maken van de kosten, ideeën en tijdlijn. Zijn jullie tevreden? Dan ontvang ik graag schriftelijk een definitief akkoord.

3

Reserveren & aanbetaling

Zijn jullie helemaal enthousiast en akkoord met de definitieve offerte? Omdat ik al veel tijd ga besteden aan jullie trouwhuisstijl vraag ik een aanbetaling van 50% obv de offerte. 

Om officieel te beginnen met het ontwerpproces is een aanbetaling van 50% vereist om Studio Batu te boeken. Mijn beschikbaarheid voor ontwerpen op maat is beperkt en vult zich ruim van tevoren. Alleen met een voldane aanbetaling zijn de plaatsen gegarandeerd.

4

Start ontwerp fase

Here we go! Nu komt jullie idee echt tot leven. Nadat we jullie moodboards hebben doorgenomen en een idee hebben van de ontwerprichting, ga ik aan de slag met het maken van de mockups voor jullie trouwuitnodiging! Het kost mij zo'n 4 tot 6 weken om het eerste ontwerpvoorstel af te ronden. Tijdens die periode kun je erop rekenen dat ik achter de schermen veel plezier heb! Hebben jullie de datum, locatie al vast staan? Stuur deze vooral al door.

Als je naast trouwuitnodigingen ook een save the date hebt gekozen, neem ik deze mee tijdens de eerste fase van het ontwerpproces.

On the day items, zoals een welkomstbord, gelofteboekjes of menukaarten, worden pas na het afronden van de trouwuitnodigingen ontwikkeld. 

5

Digitale proef

Jullie ontvangen nu een digitale proef/mockup in de mail. Hier zal het ontwerp in mockup getoond worden met keuze's voor enveloppen en eventuele extra's.

6

Proefdruk

Of een proefdruk mogelijk is, is ook afhankelijk van de gekozen drukkerij/druktechniek. Ik werk samen met verschillende leveranciers en ik zal, afhankelijk van de wensen, de meest geschikte drukkerij kiezen om het mooiste resultaat te krijgen.

 

Wanneer de kaart digitaal gedrukt zal worden is een proefdruk wél mogelijk én ook inbegrepen in het ontwerpproces. In alle andere gevallen ontvang je de proefdruk uiteraard digitaal. 

7

Akkoord & betaling

Zijn er na de proefdruk nog kleine tekstuele aanpassingen nodig? Geen probleem! Dat pas ik met alle plezier aan. Zijn jullie helemaal tevreden? Dan ontvangen jullie van mij een factuur met de andere 50% van de offerte. Deze kan gemakkelijk via iDeal betaald worden.

 

Vóórdat ik de drukopdracht plaats krijgen jullie altijd nog een definitieve digitale proef. Controleer deze goed! Na akkoord én wanneer de betaling is voldaan, zal ik de kaarten laten drukken.

8

Levering

Vanaf het moment dat de kaarten naar de drukker zijn gestuurd is de levertijd 5 tot 10 werkdagen. Dit is afhankelijk van de eventuele gekozen papiersoorten en afwerking van de kaarten (handgeschept papier/foliedruk hebben een langere levertijd).

 

Custom: Jullie ontvangen de trouwuitnodigingen al helemaal klaar om te versturen, in 1 mooi pakket. 

Semi-cusom: Bestaat jullie trouwuitnodiging uit meerdere onderdelen, zoals bijvoorbeeld, wikkels of waxzegels? Houd er dan rekening mee dat deze los in het pakket zitten en door jullie zelf in elkaar gezet dienen te worden. 

9

Feest!

Het gaat gebeuren, jullie gaan de uitnodigingen versturen! 🥂

Natuurlijk ben ik heel benieuwd wat jullie van de kaarten vinden. En of jullie leuke reactie's hebben gehad.

Ik zou het daarom ook heel leuk vinden als jullie eventuele foto's met mij delen of mij zelfs vermelden/taggen op Instagram @ontwerpstudiobatu🫶

Op deze manier zal jullie ervaring andere stellen helpen bij het maken van hun keuze. Daarom waardeer ik het enorm als jullie een review willen schrijven en deze met mij kunnen delen via mail of Instagram.

10

Vervolg ontwerp fase voor on the day items

Als jullie andere items hebben afgenomen zal ik deze na afronding van de trouwuitnodigingen gaan ontwikkelen. Hier start ik dan weer met de ontwerpfase. Alleen de betaling is al gedaan, dus deze fase slaan wij dan over.

bottom of page